Lecture program 30th March			
10:00 am (5 min)	Introduction	Ian Tomlinson	
10:05 am (40 min)	Transcription-associated genome instability	Jesper Svejstrup (Francis Crick Institute, London)	
10:50 am (25 min)	Functional assays to diagnose gene variants in Lynch syndrome	Mark Drost (Leiden University Medical Centre, Netherlands)	
11:20 am (15 min)	Signatures of ionising radiation in cancer genomes	Sam Behjati (Welcome Trust Sanger Institute, Cambridge)	
11:50 am (15 min)	Coffee		
12:15 pm (5 min)	Introduction	Stephen Kearsey	
12:20 pm (50 min)	Studies of eukaryotic DNA replication fidelity	Thomas Kunkel (National Institutes of Health, USA)	
1:15 pm (45 min)	Lunch break		
2:00 pm (5 min)	Introduction	Catherine Green	
2:05 pm (40 min)	Maintaining epigenetic stability during DNA replication	Julian Sale (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge)	
2:50 pm (35 min)	The tumor spectrum in NTHL1-associated polyposis	Roland Kuiper (Princess Máxima Center for Pediatric Oncology, Netherlands)	
3:30 pm (30 min)	Теа		
4:00 pm (5 min)	Introduction	David Church	
4:05 pm (25 min)	Neo-antigen-targeted therapies for colorectal cancer patients	Noel de Miranda (<i>Leiden University Medical Centre</i> , <i>Netherlands</i>)	
4:35 pm (25 min)	Understanding PCNA associated repair disorder	Catherine Green (Wellcome Trust Centre for Human Genetics, Oxford)	
5:05 pm(10 min)	Characterising the subclonal architecture of colorectal cancer by <i>in situ</i> hybridisation	Ann-Marie Baker (Centre for Tumour Biology, Barts Cancer Institute, London)	
5:20 pm (10 min)	Somatic POLE exonuclease domain mutations in (endometrial) cancer	Inge van Gool (Leiden University Medical Centre, Netherlands)	
5:35 pm (10 min)	A robust DNA damage response ensures genome stability in potentially immortal planarian stem cell	Sounak Sahu (DPhil candidate, Zoology, Oxford)	
5:50 pm (10 min)	Microsatellite stability in Schizosaccha- romyces pombe and a mismatch repair independent role of Msh3	Desirée Villahermosa Caballero (Postdoc, Bangor University)	
6.00 pm	Close		

Lecture program 31st March		
9:30 am (5 min)	Introduction	Ross Chapman
9:35 am (25 min)	Clinical experience with HDAC inhibitors	David Kerr (Nuffield Division of Clinical Laboratory Sciences, Oxford)
10:05 am (25 min)	HDAC inhibitors; from bench to clinic	Nicholas La Thangue (University of Oxford Department of Oncology, Oxford)
10:35 am (15 min)	Error-prone Polymerases: Clinical significance and role as novel drug targets	Geoff Higgins (University of Oxford Department of Oncology, Oxford)
11:05 am (15 min)	Coffee	
11:20 am (5 min)	Introduction	Håvard E. Greger-Danielsen
11:30 am (25 min)	Big data identifies chromatin heterogeneous tumours	Andreas Kleppe (Institute for Cancer Genetics and Informatics, Norway)
12:00 pm (25 min)	Epigenics and colorectal cancer	Andrew Silver (Blizard Institute, London)
12:30 pm (25 min)	Functional classification of germline mutations in the exonuclease domains of POLE and POLD1	Claire Palles (Oxford Centre for Cancer Gene Research, Oxford)
1:00 pm	Closing remarks	Håvard E. Greger-Danielsen (Institute for Cancer Genetics and Informatics, Norway)

www.crcnetwork.net









Jeanette and Søren Bothner's Foundation



The CRC Network receives funding through Jeanette and Søren Bothner's Foundationd and the Radium Hospital Foundation. The educational content of the meeting is supported by Merck, who have not had any input into the meeting agenda or content.

Welcome to the **3rd CRC Network Meeting** and the inauguration of the **Oxford Centre for Cancer Gene Research** at the University of Oxford, **30th** and **31st March 2017**

The Shulman Auditorium at the Queen's College, Oxford.



Genome Stability and Instability in Cancer

The meeting is a collaboration between the Oxford Centre for Cancer Gene Research, Merck and the CRC Network.









Jeanette and Søren Bothner's Foundation

